balloon wheel

Totalt över en miljon besökare till butik tack vare Flarie - Nu nya samarbeten med Coop och Max

2020-03-24

En av de snabbast växande underhållningsplattformarna i Sverige just nu är Flarie med sin spelapp. Idag har appen som laddas ner gratis i Sverige, ca en miljon användare och den starkaste målgruppen är i åldrarna 15-30 år, motsvarande ca 33% av Sveriges befolkning.


Flarie har under det senaste året växt i rekordfart då man dels fått fler och fler användare men också annonsörer. Nu med Coop och MAX som de senaste tillskotten av samarbeten som har lagt sitt fokus i Flarie Store där användarnas Flarie Coins (Flarie's poängsystem) kan växlas in mot produkter, tjänster och erbjudanden. Flarie Store har ca 3,5 miljoner besök per månad och erbjuder idag produkter, tjänster och erbjudanden från bl.a. Espresso House, Philips, Viaplay och NA-KD, och nu också från Coop och MAX. Både Coop och MAX samarbetar med Flarie för att driva försäljning, men också för att hitta nya kunder och lojalisera den unga målgruppen i Sverige.


"På MAX har vi alltid testat nya lösningar för att nå gästerna i nya sammanhang och kommunikationskanaler. Med ett samarbete med Flarie kan vi på ett underhållande sätt nå ut med erbjudanden till både befintliga och nya kunder", säger Morgan Jensen, Mediachef på MAX. Filip Tröger, är VD och medgrundare av Flarie och säger att "Vi har nu totalt drivit in över en miljon butiksbesök till svenska butiker för inlösen av digitala erbjudanden från Flarie Store, och t.ex. i Pressbyråns fall leder 9 köp av 10 till att merförsäljning av andra varor. Det känns som att vi med MAX och Coop nu har ett oerhört starkt erbjudande."


Karin Friis, Chef Kommersiellt Erbjudande på COOP, är också väldigt nöjd med samarbetet och ser stora fördelar för Coop: "Vi har som ambition att utveckla fler digitala kanaler att nå våra kunder i och Flarie passar oss perfekt för detta, där man på ett underhållande sätt får ta del av erbjudanden hos oss. Med Flarie blir det en underhållande kundupplevelse där kundresan börjar i en app och slutar i vår butik".


Många av spelen som användarna spelar är brandade, dvs sponsrade av en annonsör. Annonsörernas budskap har en budskapserinran på i snitt 58% vilket är femton gånger mer än traditionell media. Flarie AB har förutom flera internationella och nationella företag även samarbeten med välgörenhetsorganisationer och stiftelser som Friends, Rädda Barnen, Läraragalan och Barncancerfonden. Flarie har även en tydlig agenda för hållbarhet och tillåter ex. inte casinon, alkohol och tobak att annonsera i appen. Utöver spelappen erbjuder Flarie bla Flarie Insights, ett affärsområde som erbjuder kundinsikter, samt Flarie Technologies med ex. lösningar för interaktiva spel i banners.


Kort om Flarie: Flarie is a Swedish company and has the ambition to become a leading global platform for entertainment. Launched in Sweden in 2016 Flarie is an entertainment platform for marketing campaigns – offering entertaining and sustainable technologies and free-to-play games that engages people of all ages. Today working with brands like Unilever, Coca-Cola, Universal, Pressbyrån, Klarna, ICA, SJ and Barncancerfonden. For contact email: linda@flarie.com