balloon wheel

Unikt samarbete omsorgsföretag och mobilappen Flarie

2019-12-13

Funkisgruppen och underhållningsplattformen Flarie, som arbetar med stora varumärken som TV4, Pressbyrån, Universal, Coca Cola Company mfl, har i oktober 2019 inlett ett samarbete.


De båda företagen har under hösten skapat ett unikt hållbarhetsprojekt där deltagare på Funkisgruppens arbetslivsinriktade verksamheter får vara test-spelare i utvecklingen av Flaries mobilspel. Mobilspelen laddas ner gratis i App store. Idag har appen i Sverige ca 830 tusen registrerade användare. Deltagarna hos Funkisgruppen hjälper Flaries tech-avdelning att testa spelen för vidareutveckling av teknik och användarvänlighet.


Funkisgruppens arbetslivsinriktade verksamheter finns idag i Järfälla, Solna, Österåker samt Västerås. Funkisgruppen är ett omsorgsföretag som bland annat erbjuder arbetslivsinriktad daglig verksamhet för sina deltagare, dvs personkrets 1 samt sysselsättning enligt SoL. Målsättningen inom Funkisgruppens verksamheter är att erbjuda en arbetslivsinriktad verksamhet som förbereder den enskilde för den öppna arbetsmarknaden, oavsett om målet är att komma dit i morgon eller om tio år. Att kunna erbjuda riktiga arbetsuppgifter i verksamhetens lokal är en viktig del av detta och samarbetet med Flarie har skapat ett stort engagemang i deltagargruppen.


Flaries VD, och grundare, Filip Tröger är mycket nöjd med samarbetet eftersom det ger bla en snabb och direkt feedback på spelen som lanseras i appen. Flarie har ca 70 olika spelformat i appen idag men de ändras varje vecka gällande design och form i högt tempo så utvärderingen från Funkisgruppens testare är värdefullt för utvecklingen. " Vi är glada att dels kunna ge meningsfulla uppdrag och uppgifter åt Funkisgruppens deltagare och samtidigt få våra nya spel testade och feedback för vidareutveckling av spelen", säger Filip.


”Jag är glad att vårt arbete behövs för Flarie och det känns kul att de bryr sig om våra åsikter. Vi har även en massa idéer på nya spel som vi hoppas att de gör”, säger Alex, 22 år, en av Funkisgruppens deltagare.


Filip Tröger berättar att samarbetet ska utvärderas efter nyår men tror att det kommer fortsätta om speltestarna är lika nöjda som Flarie är. Beatrice Holstad på Funkisgruppen hoppas också att det ska bli fler företag som nu får upp ögonen för den möjlighet som finns att samarbeta med Funkisgruppen där Flarie är "ett mycket positivt exempel på en "win-win" för både företaget och deltagarna som får meningsfyllda arbetsuppgifter. De känner att de gör ett viktigt arbete både för Flarie men också för dem själva".


Är du eller ditt företag intresserade av ett samarbete med Funkisgruppen? Kontakta info@funkisgruppen.se så tar någon från Funkisgruppen kontakt med dig.


Kort om Flarie: Flarie is a Swedish company and has the ambition to become a leading global platform for entertainment. Launched in Sweden in 2016 Flarie is an entertainment platform for marketing campaigns – offering entertaining and sustainable technologies and free-to-play games that engages people of all ages. Today working with brands like Unilever, Coca-Cola, Universal, Pressbyrån, Klarna, ICA, SJ and Barncancerfonden. For contact email: linda@flarie.com